Veilederen i forvaltningsrevisjon er revidert

NKRFs Veileder i forvaltningsrevisjon er revidert og er nå fritt tilgjengelig for nedlastning i pdf-versjon.

NKRFs Veileder i forvaltningsrevisjon kommer nå i fjerde utgave. Den er en revisjon av den forrige veilederen fra 2006, og er oppdatert i forhold til revidert RSK 001 Standard for forvaltningsrevisjon og utviklingen på fagområdet.

Veilederen, som nå er fritt tilgjengelig i pdf-versjon, omhandler hvordan forvaltningsrevisjon planlegges, gjennomføres og rapporteres.

Forvaltningsrevisjon er en lovfestet og særegen form for revisjon av offentlig virksomhet og inngår i den kommunale egenkontrollen. Kommuneloven definerer forvaltningsrevisjon som systematiske vurderinger av økonomi, produktivitet, måloppnåelse og virkninger ut fra kommunestyrets eller fylkestingets vedtak og forutsetninger. Forvaltningsrevisjon skal virke som en kontrollmekanisme mellom kommunestyret/fylkestinget og administrasjonen og i tillegg ha effekter knyttet til læring.

Det er et krav at forvaltningsrevisjon av kommunal virksomhet skal skje iht. god kommunal revisjonsskikk og etablerte og anerkjente standarder på området. Denne veilederen bygger på regelverkets og RSK 001s bestemmelser om forvaltningsrevisjon, viser den praktiske anvendelsen av bestemmelsene og utdyper innholdet i begrepet god kommunal revisjonsskikk i forvaltningsrevisjon.

NKRF håper at veilederen vil være et nyttig redskap i arbeidet med forvaltningsrevisjon.


Veileder for forvaltningsrevisjon (c) NKRF | 25. april 2016

Merk at pdf'en er laget med overskriftene som bokmerker. Det betyr at ved å klikke på ikonet for bokmerker i margen til venstre for dokumentet, vil man enkelt kunne bevege seg i dokumentet.

Relatert innhold:

Forvaltningsrevisjonsregisteret - et søkbart register over gjennomførte forvaltningsrevisjoner av kommunal virksomhet (og selskapskontroller).