En antologi om kommuner

Ny bok: Hvordan tenker kommuner. Fritt tilgjengelig i digital utgave på Idunn.

Forskere ved Telemarksforsking har samlet nye tekster om temaer og problemstillinger som har vært sentrale for instituttet over mange år, i boka «Hvordan kommuner tenker» (digital utgave).

Ved Telemarksforsking jobbes det med kunnskapsproduksjon fra en rekke perspektiver, men arbeidet med boka har vist at sammen har forskerne ganske mye å si om norske kommuner i dag.

Boka er en antologi som over tre deler består av 14 kapitler pluss et innledningskapittel, og 15 av instituttets forskere har bidratt. Kapitlene tar utgangspunkt i de enkelte bidragsyternes forskningsområder, og temaene er blant annet:

  • samskaping,
  • regionalt utviklingsarbeid,
  • kommunestruktur,
  • finansiering,
  • sosiale tjenester,
  • kultur.

Andre kapitler tar et større blikk på kommunene som organisasjoner og demokratiske arenaer.

Fellestrekk for forskningen i boka er at den er praksisnær og forankret i kommunale virkeligheter. Den er derfor interessant for de som er involvert i kommuner, blant annet administrative ledere, prosjektledere, folkevalgte og ansatte i kommuner og fylkeskommuner.

Fellestrekk for forskningen i boka er at den er praksisnær og forankret i kommunale virkeligheter.

Teori og metoder presentert er også nyttig for studenter og akademikere. Boka kan også være av interesse for andre som er interessert i politikk og samfunnsutvikling.

Boka har også et eget kapittel som beskriver Telemarksforskings historie og rolle som kunnskapsleverandør.

Kilde: Telemarksforsking