Figuren viser hvilke områder og temaer veiledningen "Revision av verksamhetens IT. Stöd för revisorer vid granskning av IT-styrning och IT-system" dekker.

Figur hentet fra "Revision av verksamhetens IT. Stöd för revisorer vid granskning av IT-styrning och IT-system" - IIA & ISACA Sweden

Revisjon av virksomhetens IT

Internrevisorforeningen (IIA) og IT-revisorforeningen (ISACA) i Sverige har sammen utarbeidet veiledningsmateriell for å gi generell orientering og støtte til generelle IT-relaterte områder.

Mange virksomheter er i dag avhengig av et velfungerende IT-miljø, og etter hvert som avhengigheten av IT blir mer og mer tydelig, er det nødvendig at ressurssløsing og mangler håndteres raskt for ikke å sette virksomheten i fare. 

Styret og ledelsen har ansvar for at disse ressursene brukes kostnadseffektivt, og at de bidrar til at virksomheten når oppsatte mål. Mangler i IT-kontroller kan ha stor innvirkning på en organisasjons økonomiske situasjon og omdømme. 

I denne sammenheng har revisor en viktig rolle ved å gi styret og ledelsen relevant informasjon om hvor godt intern styring og kontroll over IT-miljøet fungerer. 

Formålet med denne veiledningen (PDF) er å gi generell orientering og støtte til generelle IT-relaterte områder. 

Dokumentet er produsert av IIA Sweden og ISACA Sweden Chapter og er derfor skrevet fra internrevisors og IT-revisors perspektiv. Dokumentet bruker derfor begrepet «revisor» i denne forstand. 

Dokumentet kan imidlertid med fordel også brukes av andre fagkategorier som har som oppgave å gjennomgå, vurdere eller vurdere risikostyring, styring og intern styring og kontroll innenfor området.

Kilde: IIA Norge

https://iia.no/revision-avverksamhetens-it/