Sivilombudets logo

Oppdaterte veiledere

Sivilombudets veiledere "Innsynsguiden" og "Ansettelser fra A til Å" er oppdatert med nye uttalelser.

I veiledningsheftene gir Sivilombudet en oversikt over hovedreglene som gjelder på området samt anbefalinger om hvordan man best kan følge reglene i praksis. 

Veilederne tar utgangspunkt i uttalelser fra Sivilombudet, og inneholder flere eksempler fra saker ombudet har behandlet.

Innsynsguiden retter seg både mot de som ber om innsyn, enkeltmennesket eller journalisten, og de som skal behandle kravet, forvaltningen. 

Flere av Sivilombudets sentrale uttalelser om innsynsrett er løftet fram som praktiske eksempler for å gi knagger å henge kunnskapen på.

Innsynsguiden ble først publisert 1. april 2022, og er nylig oppdatert med nye uttalelser fra Sivilombudet, inkl. en oversikt over hva som er oppdatert.

Veiledningen “Ansettelser fra A til Å” retter seg mot ansatte i offentlig sektor som gjennomfører ansettelser. 

Den er også nyttig for den enkelte som har spørsmål om hvordan ansettelser skal gjennomføres, og som ønsker å ivareta sine rettigheter i forbindelse med en ansettelse i offentlig sektor.

“Ansettelser fra A til Å” ble først publisert 7. desember 2021, og er nylig oppdatert med nye uttalelser fra Sivilombudet, inkl. en oversikt over hva som er oppdatert.

Sivilombudets veiledningshefter og temarapporter er ment å rettlede forvaltningen til riktig saksbehandling på områder der vi erfarer at det ofte skjer feil.

Kilde: Sivilombudet

https://www.sivilombudet.no/aktuelt/oppdaterte-veiledere/