Digital kompetanseheving – KS i samarbeid med Digital Norway

Det er stor etterspørsel etter digital kompetanse fra ansatte i kommunal sektor. KS har derfor inngått et samarbeid med Digital Norway om å tilby viktig digital kompetanse til kommuner og fylkeskommuner.

Dette samarbeidet vil sette søkelys på temaer som personvern, kunstig intelligens (KI) og deling av data. De framtidige webinarene (se nedenfor) er spesielt rettet mot ledere for digitalisering, IKT, HR/organisasjonsutvikling eller andre med ansvar for digital kompetanseheving i kommunal sektor.

Ifølge KS inngår de dette samarbeidet for å være en del av den koblingsarenaen Digital Norway er, og å lære mer om potensialet i tilgangen til kompetansetiltakene for kommuner og fylkeskommuner. Samarbeidet mellom KS og Digital Norway er et av mange viktige tiltak for å sikre at alle kommuner og fylkeskommuner får tilgang til nødvendig digital kompetanse, og dermed styrker deres evne til å møte fremtidens utfordringer på en effektiv og sikker måte.

Onsdag 28. august 2024 kl. 09.00 - 10.00 inviteres det til det første webinaret hvor temaet er hvordan bruke kursene hos Digital Norway til kompetanseheving i egen kommune? 

I løpet av 2024 vil KS og Digital Norway tilby kurs innen sikkerhet og personvern, kunstig intelligens og deling av data. Samarbeidet inkluderer også en rekke webinarer for å hjelpe kommunene med å utnytte de nye kompetansetiltakene. Webinarene gjennomføres i Teams, og opptak vil bli tilgjengeliggjort i etterkant.

Oversikt over kommende webinarer:

  • Mandag 23. september 2024 kl. 09.00 - 10.00 – Kunstig intelligens
  • Mandag 28. oktober 2024 kl. 09.00 - 10.00 – Data og databehandling
  • Dato kommer – Cybersikkerhet

Se her for nærmere informasjon og Teams-lenker til webinarene:

https://www.ks.no/fagomrader/digitalisering/digital-kompetanse/digital-kompetanseheving---webinarer-og-kurs-med-ks-og-digital-norway/