Nyheter
Protokoller fra møte i forvaltningsrevisjons- og eierskapskontrollkomiteen
Forvaltningsrevisjons- og eierskapskontrollkomiteen hadde Teamsmøte 11. januar og 8. februar 2023.
Dette er Norges mest robuste kommuner
Rapporten "Regionenes kamp 2022" fra konsulentselskapet WSP viser at det er pendlerkommunene som er mest forberedt for kriser og fremtidsendringer.
Kommunene leverte gode resultater også i 2022
Ifølge KS’ regnskapsundersøkelse ligger kommunene – uten kommunale foretak og IKS – an til et driftsresultat på 2 ½ prosent for 2022.
Innsyn i digital politikerportal – saksdokument, organinterne dokumenter og merinnsyn mv.
Sivilombudet har på bakgrunn av en innsynsklage undersøkt bruken av Larvik kommunes digitale «politikerportal». Statsforvalteren blir nok en gang bedt om å vurdere saken på nytt.
Uavhengig, men lyttende
KRONIKK | Offentlig revisjon har gjennomgående høy tillit i Norge. Andre ser verdien av arbeidet vi gjør. Det gjelder både oss i Riksrevisjonen og dere som reviderer landets kommuner.
Godt personvern: en forutsetning for gode kommunale tjenester
En forutsetning for at kommunen skal levere gode tjenester er at innbyggerne har tillit til at de opplysningene de deler med kommunen blir ivaretatt på en god måte og ikke blir tilgjengelige for uvedkommende. Vernet om innbyggernes personopplysninger er derfor et grunnleggende prinsipp i offentlig forvaltning.
Hvordan lykkes med virksomhetsstyringen? – en innføring i IIA Norges Veileder og modenhetsmodell
Veilederen er en kort og praktisk guide til virksomhetsstyring. Den er utformet så universell som mulig, slik at den kan anvendes både i offentlige og private virksomheter.
Til forsvar for demokratiet og vårt felles livsgrunnlag
LEDER | Vi har lagt Kontrollutvalgskonferansen 2023 bak oss. Det var den siste i denne kommunestyreperioden, men ikke den siste Kontrollutvalgskonferansen! Det kommer flere.
Forvaltningsrevisjonsregisteret (4720) er oppdatert ...
... med rapporter (74) fra Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Agder, Bergen og Nord-Norge.
Referat fra møte i revisjons- og regnskapskomiteen
Revisjons- og regnskapskomiteen hadde møte 6. februar 2023 i Oslo/på Teams.
Kommuner oppgir i liten grad å være utsatt for økonomisk kriminalitet
I en nasjonal omfangsundersøkelse av økonomisk kriminalitet, vurderer kommunene, med unntak av datainnbrudd, risikoen for å bli utsatt for økonomisk kriminalitet, som liten.
Ny rapport om hvordan kommuner jobber for å få til velfungerende interkommunale samarbeid
På oppdrag fra Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) har Oslo Economics kartlagt interkommunalt samarbeid i ni kommuner og én fylkeskommune.
Personvernombud må være uavhengig og kompetente
EU-domstolen har i en ny dom trukket opp viktige grenser for personvernombuds uavhengighet og kompetanse.
Avsetning i regnskapet for lærernes lønnsoppgjør
NKRF mener | Som kjent var det streik i lønnsoppgjøret mellom KS og lærerorganisasjonene i 2022, og som ble stoppet av regjeringen med tvungen lønnsnemnd. Ved tvungen lønnsnemnd gjelder eksisterende hovedtariffavtale inntil avgjørelsen fra Rikslønnsnemnda foreligger.
Færre foreldre er misfornøyde med bemanningen i barnehagene
Foreldreundersøkelsen, i regi av Utdanningsdirektoratet (Udir), viser at tre av fire foreldre er helt eller delvis enige i at bemanningstettheten i barnehagen er tilfredsstillende.
Ny veileder om taushetsplikt, opplysningsrett og opplysningsplikt i forvaltningen
Forvaltningen må ofte vurdere regler om forbud mot å dele opplysninger (taushetsplikt), adgang til å dele opplysninger (opplysningsrett) og plikt til å dele opplysninger (opplysningsplikt).
Digitalt situasjonsbilde nr. 1/2023 for kommunal sektor
Kommune-CSIRT har presentert sitt periodiske digitale situasjonsbildet for kommunal sektor. Deres første rapport i 2023 om sikkerhet i det digitale domenet dekker perioden fra oktober 2022 til februar 2023.
Ny NKRF-veileder for kontrollutvalgets påseansvar
Den nye NKRF-veilederen for kontrollutvalgets påseansvar er nå publisert.
Begrunnelser – ny veileder fra Sivilombudet
Den nye veiledningen oppsummerer både rettspraksis og uttalelser fra Sivilombudet for å forklare hvilke krav som stilles til begrunnelser.